Gratis AirFry bakmand na registratie van jouw matzwarte ETNA oven

Vrijstaande vaatwasser met Autodose en FanDry, 60 cm

VWV440ZWA
/ 8,7
(15)
(15)
1.249,-
Favoriet
Vergelijk product
Bekijk accessoires & alternatieven
Productomschrijving

Een echt topmodel, deze ETNA VWV440ZWA vrijstaande vaatwasser in geborsteld zwart. De vaatwasser is voorzien van moderne, luxe functionaliteiten en is voorzien van energielabel C. Zo heeft dit topmodel zachte led-binnenverlichting en een energiezuinige en stille koolborstelloze motor. Dit zorgt er o.a. voor dat de vaatwasser met een geluidsniveau van slechts 40dB stil genoemd mag worden, er zit zelfs een nachtprogramma op die het geluid nog 2 dB reduceert tot 38 dB. De vaatwasser biedt ruimte voor 14 couverts en heeft een speciale intensieve zone met dubbele sprayarm voor sterk vervuilde vaat zoals ovenschalen en pannen. Dankzij de AutoDose functie bespaar je tijd, energie en vaatwasmiddel. Je vult de vaatwasser eens per maand met vloeibaar vaatwasmiddel en deze stemt de hoeveelheid automatisch af op het wasprogramma. Zo heb je er minder omkijken naar en gebruik je niet onnodig veel vaatwasmiddel. Omdat een droge vaat net zo goed bijdraagt aan een goede ervaring als een schone vaat, is de VWV440ZWA voorzien van de nieuwe FanDry functie. Door een ventilator in de deur droogt de vaat sneller, wordt de vaat perfect droog en wordt vochtige lucht afgevoerd.

Korte specificaties
  • Energielabel C
  • Stil geluidsniveau van 40dB (nachtprogramma 38dB)
  • Ruimte voor 14 couverts
  • Koolborstelloze motor
  • Intensieve zone, FanDry en AutoDose
  • LED-binnenverlichting
  • Automatische deuropening (instelbaar)
  • 8 programma’s inclusief automatisch programma

Fan-tastisch droog met FanDry

Ook zo’n hekel aan het nadrogen van de vaat? Maak kennis met FanDry van ETNA. Door de TurboFan in de deur wordt de vochtige lucht uit de vaatwasser gehaald terwijl koele, droge lucht de vaatwasser binnenkomt. De vochtige lucht condenseert in het ventilatiekanaal. Droge lucht wordt vervolgens uitgeblazen en het resterende water wordt afgevoerd. Na afloop van het programma opent de deur van de vaatwasser automatisch. Zo is je vaat niet alleen schoon maar ook extra droog.

Bekijk in de video hoe FanDry werkt!

VWV440ZWA_AT Autodose (2)

AutoDose

Dankzij de AutoDose functie bespaar je tijd, energie en vaatwasmiddel. Je vult de vaatwasser eens per maand met vaatwasgel en deze stemt de hoeveelheid automatisch af op het wasprogramma. Zo heb je er minder omkijken naar en gebruik je niet onnodig veel vaatwasmiddel. Let er wel op dat de vaatwasser niet geschikt is voor vloeibaar vaatwasmiddel voor professioneel gebruik en ook niet voor regulier afwasmiddel.

Kieskeurig.nl over de VWV440ZWA

Kieskeurig.nl, dé onafhankelijke vergelijkingssite van Nederland, vertelt je alles wat je moet weten over deze zuinige, stille en complete vaatwasser.

Bekijk de video

Belangrijkste specificaties
Specificaties
Basiskleur
Zwart
Materiaal kuip
Stainless steel
Aantal couverts
14
Aantal programma's
8
Aantal sproeiarmen
2
Duur eco programma
220 min
Temperatuur eco-programma
55 ºC
Bereik reinigingstemperatuur
35-70 ºC
Droogsysteem
Ventilator met automatische deur opening
Automatische deuropening instelbaar
Ja
Type waterbeveiliging
Overstroom beveiliging/aquastop
Type motor
Koolborstelloze motor
Gebruiksgemak
Communicatietechnologie
Geen
Bestekmand / besteklade
Ja / Nee
Verstelbare bovenkorf zonder belading
Ja
Verstelbare bovenkorf met belading
Ja
Type display
Lcd display
Startuitstel
1-24
Resttijdindicatie op display
Ja
Halve belading
Geen
Soort programma's
Snel programma / intensief programma / auto programma / glas programma / eco programma / 60-min programma / zelfreinigend programma / hygiëne programma / nacht programma
Verlichting in kuip
Ja
Technische specificaties
Energie efficiëntieklasse
C
Geluidsklasse van het ecoprogramma
B
Geluidsniveau van het ecoprogramma
40 dB(A)
Waterverbruik per cyclus eco-programma
8.9 l
Aansluitwaarde (W)
1900 W
Buitenafmeting: hoogte
846 mm
Buitenafmeting: breedte
599 mm
Buitenafmeting: diepte
598 mm
Alle specificaties
Algemene kenmerken
Subcategorie
Vrijstaande vaatwassers
Type vaatwasser
Vrijstaand
EAN
8715393358752
Kleur
Zwart
Materiaal kuip
Stainless steel
Type motor
Koolborstelloze motor
Afneembaar bovenblad
Ja
Via voorzijde verstelbare achterpoten
Ja
Steun afvoerslang meegeleverd
Ja
Plastic glijvoetjes meegeleverd
Nee
Bestekmand meegeleverd
Ja
Beschermingsfolie werkblad meegeleverd
Ja
Beschermingsstrip werkblad meegeleverd
Ja
Zout trechter meegeleverd
Ja
Installatieset meegeleverd
Ja
Aftekenmal meegeleverd
Nee
Prestaties en verbruik
Energie efficiëntieklasse i
C
Energieverbruik ecoprogramma per cyclus
0.74 kWh
Energieverbruik ecoprogramma per 100 cycli
74 kWh
Duur eco programma
220 min
Geluidsniveau van het ecoprogramma i
40 dB(A)
Geluidsklasse van het ecoprogramma
B
Waterverbruik van het ecoprogramma
8.9 l
Waterverbruik per jaar
2492 L / Year
Wasresultaat
A
Reinigingsprestatie-index ecoprogramma
1130.0
Droog efficiëntieklasse
A
Droogprestatie-index van het ecoprogramma
1070.0
Aantal reinigingstemperaturen
8
Bereik reinigingstemperatuur
35-70 ºC
Aantal filters
2
Bediening
Bedieningselement
Full touch control
Type display
Lcd display
Tekstkleur op het display
Rood
Startuitstel
1-24
Indicator programmavoortgang
Nee
Resttijdindicatie op display
Ja
Einde programma indicatie
Akoestisch
Indicatie voor zout
Optisch
Indicatie voor glansspoelmiddel
Optisch
Indeling
Aantal couverts i
14
Type korven
Messenkorf/bovenkorf/onderkorf
Kleur van de korven
Donkergrijs
Maximale diameter servies onderkorf
29
Maximale diameter servies bovenkorf
25.0
Verstelbare bovenkorf zonder belading
Ja
Verstelbare bovenkorf met belading
Ja
Aantal neerklapbare steunen onderkorf
2
Sproeidouche
Nee
Bestekmand / besteklade
Ja / Nee
Aantal sproeiarmen
2
Kleur sproeiarmen
Grijs
Materiaal sproeiarmen
Kunststof
Functionaliteit
Droogsysteem i
Ventilator met automatische deur opening
Droogsysteem met open deur uitschakelbaar
Ja
Vloerprojectie
Geen
Halve belading
Geen
Water vervuilingssensor
Ja
Type wasmiddel dosering i
Automatisch
Onthoudt laatst gebruikte programma
Ja
Waterontharder
Ja
Aantal waterhardheidsstanden
10
Verlichting in kuip
Ja
Type verlichting
1 x LED
Beveiliging
Type waterbeveiliging
Overstroom beveiliging/aquastop
Type aquastop
Elektronisch
Overloop beveiliging
Ja
Waterstroommeter
Ja
Type verwarmingselement
Geïntegreerd
Thermische beveiliging verwarmingselement
Ja
Programma's en opties
Aantal programma's
8
Soort programma's
Snel programma / intensief programma / auto programma / glas programma / eco programma / 60-min programma / zelfreinigend programma / hygiëne programma / nacht programma
Automatisch programma
Ja
Zelfreinigingsprogramma
Ja
Extra stil functie i
Ja
Extra droog functie
Ja
Tijdsreductie functie
Ja
Connectiviteit
Communicatietechnologie i
Geen
Afmetingen en gewicht
Buitenafmeting: hoogte
846 mm
Buitenafmeting: breedte
599 mm
Buitenafmeting: diepte
598 mm
Diepte met 90 geopende deur
1175
Buitenafmeting met verpakking: hoogte
890 mm
Buitenafmeting met verpakking: breedte
640 mm
Buitenafmeting met verpakking: diepte
665 mm
Netto gewicht (excl. verpakking)
29.5 kg
Bruto gewicht (incl. verpakking)
31.5 kg
Inbouw
Scharniersysteem i
Deur-op-deur
Geschikt voor inbouw op hoogte
Ja, geintegreerde anti-hevelset
Aansluitingen
Stekker aanwezig
Ja
Stekkertype
YP-22 (schuko - rond met randaarde)
Positie aansluiting
Rechtsachter
Kabellengte (mm)
1730 mm
Kleur aansluitkabel
Zwart
Positie watertoevoerslang
Rechtsachter
Lengte watertoevoerslang
1750 mm
Diameter aansluiting watertoevoerslang
3/4 inch binnendraad
Positie waterafvoerslang
Rechtsachter
Lengte waterafvoerslang
1500 mm
Warmwateraansluiting
70 ºC
Technische specificaties
Aansluitwaarde (W)
1900 W
Vermogen verwamingselement
1800 W
Energieverbruik in stand-by
0.49 W
Spanning
220-240 V
Frequentie
50 Hz
Downloads
EU-productdatablad Download pdf • 44.89 KB
Energielabel Download pdf • 69.36 KB
Specificatieblad Download pdf • 255.46 KB
Handleiding Download pdf • 2.10 MB
Reviews
/ 8,7
(15)
/ 8,7 (15 totaal)
  • Wasresultaat
  • Mogelijkheden
  • Gebruiksgemak
  • Vormgeving
  • Duurzaamheid
Review schrijven
Bevalt erg goed op 08 februari 2024

Deze vaatwasser heeft een zeer goede bouw en uitstralling, ik ben tevreden over de automatische dosering van vaatwasmiddel. Met het Eco-programma werkt het op een zeer energiezuinige manier en ik vind het ook prettig dat het heel stil is.

/ 10
(0)
Anoniem op 10 januari 2024

Alle programma’s die ik gebruik heeft dit model. 40 graden belangrijk voor tussentijds gebruik aardewerken duur servies(Marjolein Bastin) en glaswerk meteen bij etentjes/verjaardagen. Extra hoge temp. voor inmaakpotten. En een 70 graden programma als de vaatwasser 1 of 2 x per week aangaat bij normaal gebruik. Stil bij een open keuken.

/ 9
(0)
Ewout op 02 november 2023

Motivatie productkeuze: product gekozen omdat ik o.a bij Coolblue zag dat hij getest was als beste uit de test van mei 2023. Verder las ik in de reacties positieve reacties en zag ik dat Coolblue hem had beoordeeld als top kwaliteit. Ik heb al een ETNA koel/ vries tafel koelkast en die doet het al pak hem beet twintig jaar uitstekend.

Beleving tot nu toe (5 wasbeurten): Ik ben overwegend positief over de vaatwasser. Hij is zeer diep, de rekjes voor de vaat zijn allemaal instelbaar. Een genot. Veel verschillende wasbeurten. Het bestek + kopjes en bordenworden op eco modus mooi schoon

Verbeterpunten: bakje voor vaatwastabletten voelt beetje fragiel, bestekmandje is wennsen maar gelukkig instelbaar.
Eind oordeel, ik heb een 9 gegeven, dat is een 8 voor de huidige performance en daar tel ik nog een punt bij op omdat ik optimistisch ben dat ik hier heel lang en zonder problemen gebruik van kan maken.

/ 9
(0)
j**k@z**o.nl op 07 oktober 2023

De machine wast schoon, droogt goed en maakt niet veel geluid.
Echter, na drie maanden was:
1) ons afwastablet bakje stuk (komt Etna maken)
2) is de rand afgebladderd (het is geen rvs maar gespoten plastic).
Etna zegt dat het afbladderen komt door een gebruikersfout van ons, ik ben het daar niet mee eens, we gaan gewoon met het apparaat om.
Kortom best aardige machine maar zet hem ergens waar je hem niet snel ziet.

/ 6
(0)
s**n@g**l.com op 05 september 2023

Ik ben erg blij met mijn aankoop. Goede prijs/kwaliteit verhouding. Ik gebruik altijd het eco-programma en de vaat komt er altijd superschoon uit! Het is ook best goed droog, zeker als je een uurtje wacht nadat hij klaar is. Verder maakt hij weinig geluid.
Het enige minpuntje vind ik dat de rand van het bovenblad makkelijk beschadigd. Je hoeft er maar even met een pan of een bord tegenaan te stoten en er zit een klein wit beschadiginkje op.

/ 8
(0)
H*************@h********** op 23 augustus 2023

Top machine lekker stil maakt super schoon gemakkelijke bediening heel blij mee

/ 10
(0)
Mevrouw Snijder op 14 augustus 2023

Snelle service door Expert Dirksland
xxx de verkoper was heel enthousiast ,
Over deze Etna vaatwasser pracht design
Heeft ie ook wij gaan het hier beleven
Hij is erg stil als ie draait en met 5 jaar garantie
Zijn wij ook heel blij mee hopende op
Jarenlang plezier ga zo door!

/ 9
(0)
w*******@h********** op 10 augustus 2023

Wij hebben vandaag onze vaatwasser gekregen wij hebben deze vaatwasser gekocht omdat .
goede reviews had en uitgebreide programma's heeft
geluid niveau laag is .
mooie indeling en binnen verlichting veel opties dus .
mooie uitstraling .
wel jammer dat de icoontjes niet verlicht zijn.

/ 9
(0)
hennievanschenkhoff@gmail.com op 03 augustus 2023

Het is een hele fijne vaatwasser, erg stil, mooie kleur (mijn keus)
Alarm als hij klaar is, met auto- dose, en extra droog functie bij sommige programma's zelfs het plastic!
Hij doet zoals is beschreven en wat ik ervan had verwacht!

/ 8
(0)
Corrie Scholten op 25 juni 2023

In het kort positieve resultaten:
- model ( donkergrijs)
- stil
- energiezuinig
- verschillende programma's
- automatisch drogen
- licht in de machine bij openen deur
- muziekje als het klaar is
- verstelbare bovenmand
- energiezuinig
- autodose: 2 x vullen en de machine doet ee rest

Negatief:
- de instructie ( op internet meer info gezocht)
- de bestekbakje zijn smal voor het bestek. Deksel kan eraf maar dan staat alles dicht bij elkaar. Ik had liever meer ruimte in de deksels zodat dilker bestek ook apart geplaatst kan worden
De rest heb ik al verteld in het ander scherm

Ik vind dit een fijne machine. Heel gemakkelijk dat er er autodose programma op zit. 1x vullen en de machine doet de rest. Handig dat er verschillende programma's op zitten. Van een kort programna , dat ook heel schoon wordt tot een programns van 3.40 uur. Nadat de machine klaar met wassen is gaat de deur vanzelf open en begint het drogen. Dit kun je instellen bij het begin
Wat handig is , is dat het licht automatisch aangaat. Dit kun je ook instellen
Als het programma klaar dan gaat de machine vanzelf uit.. De was komt er droog uit.
Wat ik jammer vind is dat er te kleine openingen zitten in de bestekbak. Heb je wat dikker bestek dan past dit er niet in
Je moet dan de deksel eraf halen en zet je het bestek in het vakje. Dan staat het wel dicht op elkaar., maar het wordt wel allemaal schoon. Heel handig is dat het bovenste rek veranderd kan worden zodat zelfs de grootste pannen erin kunnen.
De machine is energiezuinig (C) Dus goed voor het milieu. Ik heb deze mogen testen en ben hier erg tevreden mee. Zowel voor een alleenstaande moeder, dat ik ben( wel de Kids de deur al uit), maar wel met een fulltime baan, als voor een groot gezin. De machine is heel stil en het muziekje aan het eind is leuk. Kk beveel de machine zeker aan.

/ 9
(0)
n************@g******** op 25 mei 2023

Wij mochten deze vaatwasser testen en wat een fijn apparaat. De uitstraling is mooier dan andere vanwege de matte zilveren look en het touchscreen systeem. Elke keer, welk programma dan ook onze vaat brandschoon uitgeladen wat met andere vaatwassers wel eens anders is gebleken. Dit is mede door de auto-dose functie die ervoor zorgt dat voor de wat hardnekkige vaat meer schoonmaakmiddel gebruikt kan worden. Dit kiest het apparaat geheel zelf en werkt top. Wij raden deze vaatwasser zeker aan!

/ 9
(0)
LailaS op 24 mei 2023

Bij binnenkomst zag ik daar de mooie vaatwasser binnen komen met zijn luxe uitstraling. Ik moet zeggen dat die wel erg licht is vergeleken met mijn oude vaatwasser.
De vaatwasser is verbazend ruim, je kan zelfs het bovenlaatje omhoog en omlaag doen voor de grote pannen onder. Het led lampje had ik altijd gewild want dit geeft zo veel meer inkijk op je vaat. Ik kan veel spullen in kwijt en kan ook veel makkelijker een indeling maken wat ook alles schoonmaakt. De droogfunctie werkt niet altijd even goed bij een bepaalde programma. Ik neem liever de deur open functie , want ik ruim nooit gelijk de vaat op. Wat echt fijn is dat de deur van zelf open gaat en dit vind ik een dikke plus punt van de vaatwasser want, voorheen moest ik het altijd zelf doen en nu hoef ik er niet naar om te kijken. In het begin was ik niet overtuigd van de auto dose wasmiddel omdat ik het met de functie eco stand en de automatische stand de vaat toch niet goed genoeg schoonmaakt er bleven toch wat eten resten inzitten. Bij de andere standen wast die wel goed schoon. Het vaatwasser tablet bleef toch in het bakje hangen want het bakje lijkt te klein voor de bijgeleverde vaatwastabletten. Ik neem toch liever de auto dose. Veel zuiniger en goedkoper. De vaatwasser is geluiddempend je hoort bijna niet dat die aan staat. De bediening is echt makkelijk en duidelijk. Hij is wel echt touch gevoelig. Je kan zelf een kinderslot instellen wat automatisch ingesteld kan worden en het gaat ook automatisch aan wanneer de programma aan gaat. Het bestekbakje vind ik zelf niet echt praktisch. Ik had niet gelijk door hoe die uit elkaar kan.
Al met al ben ik toch wel echt tevreden over de vaatwasser en ik zou de vaatwasser zeker aanraden bij familie en vrienden.

/ 8
(0)
Deborah op 21 mei 2023

Sinds kort maken wij gebruik van deze mooie en luxe vaatwasser. De donkergrijze kleur van de vaatwasser past mooi in ons interieur. Verder is de vaatwasser erg ruim, waardoor wij in 1x alle vaat kunnen wassen en is de ledverlichting ook erg prettig. Wat ook erg handig en fijn is, is dat je je wijnglazen makkelijk kunt inruimen waardoor deze niet snel kapot gaan.
Je hebt de keuze uit verschillende wasprogramma's, waaronder een kort wasprogramma. De vaat droogt erg goed, waardoor je niet meer met een theedoek na hoeft te drogen. Ook super fijn dat je maar 1x in de zoveel tijd vaatwasmiddel hoeft toe te voegen door de automatische dosering functie. Je kunt er ook voor kiezen om een vaatwastablet toe te voegen, voor als je vaat heel erg vuil is. Als het programma klaar is hoor je een signaal en daarna gaat de deur bij enkele programma's vanzelf open. Dat was in het begin even wennen, want niemand was daar in de buurt geweest😅
De vaatwasser is met energielabel C erg zuinig en stil in gebruik.

/ 8
(0)
ilonab80 op 14 mei 2023

Sinds een tijdje is de Etna VWV440ZWA vrijstaande vaatwasser een nieuw onderdeel in onze keuken.
Ik vind het uiterlijk van de vaatwasser heel chique, de vaatwasser is donkergrijs geborsteld.
Ook het interieur ervan is zeer overzichtelijk en wat ik persoonlijk erg leuk vind, is dat in de vaatwasser zich een led lampje bevindt, waardoor je goed in de vaatwasser kunt kijken.
De vaatwasser is zeer ruim en luxe ingedeeld. Je kunt hem zowel met vloeibaar vaatwasmiddel als met vaatwastabletten gebruiken. Er zit een automatische doseerfunctie in, die je zelf kunt instellen. Daarnaast is het erg fijn dat de vaatwasser over veel programma's beschikt, waaronder ook een aantal korte, die binnen ons gezin erg gewaardeerd worden. In de deur zit een fandry functie, die bij sommige programma's zorgt voor een droge vaat. We kwamen er bij het testen van de vaatwasser achter dat de deur dan soms vanzelf open gaat om de condens af te kunnen voeren. Ik vind dit best een grappige, maar zeker ook unieke eigenschap voor een vaatwasser.
Verder doet de vaatwasser wat hij moet doen, de vaat is goed schoon. Wel merk ik dat de vaat niet altijd even droog is, maar bij de kortere programma's op hoge temperatuur gelukkig wel. De vaatwasser verbruikt ook erg weinig energie, wat dan weer fijn is voor de energierekening.
Ik zou deze vaatwasser absoluut kunnen aanraden, zeer luxe product!

/ 9
(0)
s*****@z******* op 16 april 2023

mooie vaatwasser qua uiterlijk. Zeer stil de vaat komt er mooi droog uit dankzij het ventilatiesysteem.
gemakkelijk te bedienen, goede prijs/kwaliteit verhouding. Een echte aanrader.
1 minpunt, het bestekmandje is niet heel fijn.

/ 9
(0)
Ook interessant voor jou
Bediening op afstand met de ETNA connect app Stille en energiezuinige inverter motor, 40 dB(A) Uitneembare FLEX-lade en verstelbare bovenkorf
Vergelijk product
Deze favoriet verwijderen
Stille en energiezuinige inverter motor, 39 dB(A) FanDry voor perfecte droogresultaten LED binnenverlichting
Vergelijk product
Deze favoriet verwijderen
1 2
ETNA & cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden (bijvoorbeeld het afstemmen van advertenties). Door op ‘Zelf instellen’ te klikken, kun je meer lezen over onze cookies en je voorkeuren aanpassen. Door op ‘Accepteren en doorgaan’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookieverklaring.

ETNA en Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina’s worden weergegeven. Zie ook onze cookieverklaring.