PLUG & COOK INDUCTIEKOOKPLAAT (59CM)

€ 519,-
Koop nu
/ 8,6 (18)
in samenwerking met Etna reviews
EU-productdatablad

Met deze 59cm vrijstaande inductie kookplaat haal je niet alleen gemak in huis (geleverd met stekker en een te sluiten op een normaal stopcontact), maar ook een kwaliteits kookplaat in een strak RVS design frame. Het vermogen is in te stellen op 10 standen inclusief boost en met de sliderbediening per zone biedt deze kookplaat optimaal gebruiksgemak!

Plug & Cook
De kookplaat wordt geleverd met een geaarde stekker voor aansluiting op een normaal geaard 230 V stopcontact. Super handig: je kan de kookplaat dus direct aansluiten en gebruiken.

Gebruiksgemak
Dankzij het Virtual Pan Support Design kun je precies zien waar je de pan moet plaatsen zodat je optimaal gebruik kunt maken van het vermogen de zone. Door veilige functies als de restwarmte indicatie, panherkenning, kookduurbegrenzing en kinderslot hoef je je geen zorgen te maken. De restwarmte indicatie betekent: je pan wordt warm tijdens het koken en geeft die warmte af aan de kookplaat. Deze functie geeft met een knipperende H aan wanneer een zone na het koken nog warm is. Met de boostfunctie kun je het vermogen van je inductie kookplaat tijdelijk verhogen met 20 tot 35%, om zo nog sneller water aan de kook te brengen. Ook is de kookplaat uitgerust met een timerfunctie: stel in hoe lang je pasta of groenten moeten koken en heb daar geen omkijken meer naar. Ten slotte biedt de kookplaat twee speciale functies die het koken nog makkelijker maken: een warmhoud- en een pauzefunctie. De warmhoudfunctie houdt de inhoud van de pan op een constante temperatuur van 70˚C totdat het opgediend kan worden. Het eten behoudt hierdoor haar smaak en kan opgediend worden met de juiste temperatuur. De pauzefunctie biedt uitkomst op momenten dat je per ongeluk iets over laat koken of als er iemand aanbelt. Met 1 druk op de knop zet je de kookplaat op pauze.

Bediening
De kookplaat beschikt over een sliderbediening per zone. Schakel direct naar de juiste stand zonder eerst een zone te selecteren.

Specificaties

 • 10 standen incl. booststand
 • veilige functies: restwarmte indicatie, kinderslot, kookduurbegrenzing, panherkenning
 • speciale functies: warmhoudfunctie en pauzefunctie
Registreer je hier binnen 5 minuten
5 jaar garantie op al je ETNA-apparatuur

Afmetingen

KIV264RVS | PLUG & COOK INDUCTIEKOOKPLAAT (59CM) | Etna

Specificaties

 • Virtual Pan Support: minimalistische screening en toch optimaal positioneren van je pan
 • 4 kookzones
 • centrale aan/uit bediening
 • inclusief stekker voor aansluiting op een normaal geaard stopcontact (Plug & Cook)

Gebruikersgemak

 • sliderbediening per zone; schakel direct naar de juiste stand, zonder eerst een zone te selecteren
 • 10 standen incl. booststand
 • speciale functies: warmhoudfunctie en pauzefunctie
 • veilige functies: restwarmte indicatie, kinderslot, kookduurbegrenzing, panherkenning
 • 4 timers kunnen worden gebruikt als wekker

Technische specificaties

 • afmeting (hxbxd) 72 x 590 x 520 mm
 • aansluitwaarde 3500 W
 • zone linksvoor ø 16,0 cm – 120 – 1500 W
 • zone linksachter ø 18,0 cm – 150 – 2000 W
 • zone rechtsvoor ø 18,0 cm – 150 – 2000 W
 • zone rechtsachter ø 16,0 cm – 120 – 1500 W

Optionele accessoires

Klanten Reviews

/ 8,6 Gemiddelde beoordeling (18 totaal)
Gebruiksgemak
Vormgeving
Mogelijkheden
Duurzaamheid
Schrijf een review
 • GoT77 op 21 augustus 2021

  Het is heel gemakkelijk te gebruiken. Zo heb ik nog geen min punten gevonden

 • Pieter op 30 mei 2021

  Deze kookplaat werkt snel, is gemakkelijk te installeren, is relatief stil eneenvoudig schoon te houden. Uitstekende prijs kwaliteit verhouding.

 • tjhx op 07 mei 2021

  Het is een prima kookplaat maar ik merk eigenlijk geen verschil met een goedkopere kookplaat. Ik gebruik het één keer per dag en dan eigenlijk één pan per keer.

 • willem vd Stelt op 19 maart 2021

  Koken en bakken is nog nooit zo makkelijk geweest niet meer op de vlam letten maar nu beter de temperatuur te beheersen.
  Het water kookt in een record tijd en de pannen zijn zeer snel op temperatuur dat bakt super.
  Schoonmaken is wel erg makkelijk een natte doek en klaar.

 • Nrodriguez op 13 februari 2021

  Omdat het zuiniger en voordeliger is besloten we over te gaan op elektriciteit en inductie en daarbij hebben we ons oog op deze kookplaat gezet en gekocht. Deze kookplaat is precies goed voor ons en even groot als ons gas fornuis. Hij is veel sneller met opwarmen dan gas alleen moet je wel echt goede pannen hebben maar dat was in ons geval sowieso wel nodig

 • Esther op 18 januari 2021

  Ik ben echt tevreden met mijn inductie-koopplaat. Makkelijk aan te sluiten, gewoon de stekker in het stopcontact en hij doet het. Hij heeft een sneltoets en warmhoud-toets.
  Goed te reiningen
  Ik heb nog geen negatieve dingen kunnen opmerken.

 • Johannes op 25 december 2020

  Mooie strakke plaat.
  Bediening met de sliders heel luxe.
  Werkt goed voor een normale 220V stekker plaat.
  Snel heet genoeg. Fijn dat er een timer op de plaat zit.

 • willem vd Stelt op 28 november 2020

  Koken en bakken is nog nooit zo makkelijk geweest niet meer op de vlam letten maar nu beter de temperatuur te beheersen.
  wat een genot en het is goedkoper dan gas .

 • Henk op 26 oktober 2020

  Fijne kookplaat, goed schoon te maken, niet zwaar en makkelijk verplaatsbaar om even ergens anders te gebruiken. (buiten koken b.v.)
  Maakt weinig geluid en ondanks maar op een gewone stekker toch genoeg power. Fijn ook dat er een overkookbeveiliging op zit en goed reageert op de bediening, ook niet "niet tiptoetsers!" ;-)

 • Lagerweij op 04 oktober 2020

  Makkelijk te bedienen. Mooi afgewerkt. Makkelijk aan te sluiten. Goede handleiding. Goede prijs-kwaliteit verhouding. Aan te bevelen!

 • Arianne op 23 september 2020

  het is een zeer gebruiksvriendelijke kookplaat, makkelijk in gebruik en een extra voordeel is de boost knop.

 • Marcel Broeren op 29 augustus 2020

  Ik vind deze kookplaat ideaal om diverse redenen. De gemakkelijke aansluiting is er een van. Je kunt deze op een gewoon stopcontact aansluiten. Er is ook geen aanpassing in de meterkast nodig. Daarnaast is het stak ogende design en de mooie afwerking voor mij niet storend op het keukenwerkblad.
  De kookplaat heeft 4 zones en per zone 10 standen die middels aanraaktoetsen via een schuifregelaar makkelijk in te stellen is. Indien er geen pan op de juiste plaats staat kun die kookzone niet aanzetten, wat een extra veiligheid is. Ook handig is de Boost functie. Deze zorgt ervoor dat er maximaal 5 minuten op maximaal vermogen kan worden gekookt.
  Er is bij deze kookplaat geen extra klokje nodig. Deze zit al ingebouwd in de kookplaat, wat handig is als je nieuwe recepten wil proberen en een kookwekker nodig hebt.
  Een warmhoud-functie is ook aanwezig en is makkelijk in te schakelen.
  De kookplaat is eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek.

 • Gullie op 28 augustus 2020

  Ik heb deze inductiekookplaat 2 weken getest en ik ben echt blij verrast! Ja, de kookplaat is een beetje bulky, nogal dik, maar het staat heel mooi op ons aanrecht. Daarbij is het gewoon plug & play met een normale stekker, ideaal!

  Wat ik vooral handig vind is de schuifregelaar/sliderbediening. Tijdens het koken wissel ik vaak van temperatuur en dan is het schuiven heel makkelijk, omdat je precies ziet op welke stand het staat (1-9), zodra je los laat verandert de temperatuur.
  Ik heb de booststand wel aangezet, maar niet perse nodig gehad. De kookplaat wordt goed warm op stand 9 en snel ook. Ik merk dat ik veel sneller klaar ben met koken dan met mijn andere inductiekookplaat en ik vond die al snel opwarmen.
  De pauze functie gebruik ik voornamelijk als ik pannen even moet optillen om het water eruit te gieten bijvoorbeeld, of als ik merk dat ik gauw even iets moeten pakken elders, maar niet durf de boel op te hete platen te laten staan. Als je de pauze knop weer intoets, staan alle kookzones weer op de ingestelde waarden als voorheen, heel makkelijk zo!
  Er passen prima 4 pannen op de kookplaat tegelijkertijd, maar niet mijn 4 grootste pannen uiteraard, verschillende maten gaan goed samen. Wat ik wel heb gemerkt is dat de kookplaat af en toe moeite heeft met de kleinere (saus)pannen. Als het niet precies in het midden op het kruisje staat, hoor ik een gek geluidje, niet het piep geluid dat er geen pan op staat, maar een zacht knetter geluid. De kookplaat wilt opwarmen, maar voelt de pan niet goed aan. Als je dan niet oplet, zul je lang wachten tot het eten warm wordt in die pan. Gelukkig viel dit mij snel op en kan ik snel ingrijpen als de pan niet goed gepositioneerd is.

  Ik houd persoonlijk niet zo van de warmhoudfunctie, want als ik de kookplaat uitschakel en de deksels op de pannen houd, blijft het eten lang genoeg warm. Wat ik nog wel handig vind is de timer. Dit vind ik altijd zo handig als ik eieren kook. Het is makkelijk in te stellen, eigenlijk zoals de rest van de kookplaat. Alle knopjes spreken voor zich en de kookplaat reageert goed op aanrakingen. (En het maakt een prettig geluidje bij elke aanraking)

  Al met al ben ik erg te spreken over de kookplaat en ik ben vooral verrast dat het niet zo’n herrie maakt. Hij is veel stiller dan onze huidige kookplaat, dus dit is absoluut een pluspunt!

 • Suzanne op 26 augustus 2020

  Plug and play

  De inductiekookplaat is werkelijk plug and play. De kookplaat was gemakkelijk uit de doos
  te halen (dit wil nog wel eens een dingetje zijn bij producten) en ik hoefde alleen een
  paar kartonnetjes te verwijderen voordat ik de stekker in het stopcontact kon steken. Vrijwel
  direct is deze kookplaat gebruiksklaar dus.


  Makkelijk en betrouwbaar

  Ongeacht ik (vrijwel) nooit gebruikershandleidingen lees en van tevoren al had bedacht dat
  het eerste gerecht super simpel moest zijn om de kookplaat te leren aanvoelen stond het pannetje
  met macaroni binnen 8 minuten al te pruttelen op de kookplaat. Ik kreeg tijdens het koken
  al een hele fijne verrassing, de macaroni plakte niet aan mijn pan! Dit heb ik nog nooit meegemaakt,
  toch is het waar, dezelfde pan die ik ook op de oude kookplaat gebruikte en ook hetzelfde merk
  macaroni. Misschien heeft dit te maken met het feit dat deze kookplaat erg stabiel is. Hiermee bedoel
  ik dat ik niet hoef te spelen met 'standen'. De 10 standen zijn meer dan genoeg om net die ene
  stand te vinden dat juist is voor je gerecht. Bijkomend gevolg is dus dat ik niet met mijn neus
  boven op de pan hoef te blijven tijdens het koken omdat enerzijds het water overkookt op de plaat of
  anderzijds de temperatuur te laag is. De kookplaat heeft een goede stand voor ieder gerecht. Wat
  rust creeert tijdens het koken, want je kan ook gewoon even weglopen zonder dat je eten
  verpietert.


  Boost stand

  De kookplaat komt ook met een boost stand. Deze boost toets staat gewoon met een B aangegeven
  op de kookplaat, een kind kan de was doen hier. Eventjes snel water koken is nu bijna nog
  makkelijker dan met een elektrische water cooker, alleen ietsjes langzamer. De boost stand gebruikt
  het maximale vermogen van de plaat tot 5 minuten. Maar dat is meer dan genoeg. Is ook ideaal
  als je snel vlees wilt aanbraden zodat de binnenkant lekker mals en sappig blijft. Ik kreeg
  daardoor bv. heerlijke malse schouderkarbonade die zo in een pie verwerkt kon worden.


  Warmhoudfunctie

  Links van de boost stand (B) zie je verticale golfjes staan. Sprak bij mij ook weer voor zich,
  dat moet wel de warmhoud functie zijn en ik had gelijk. De drie in de pan, pannekoeken,
  naanbrood en pitabrood die ik heb gebakken kunnen ineens warm geserveerd worden aan familie. Ik zette gewoon een pan op een lege pit en klikte op de warmhoud functie. Ik werd gewaarschuwd door een piep en ik zag 0 op het kookplaat staan, dus ik klikte op de + en ik kreeg minuten te zien. Hey, weer geen handleiding nodig, een piepje volstaat. Dus je moet wel even de tijd instellen hoe lang je het
  gerecht warm wilt houden. Moet zeggen dat warm naanbrood wel een stuk lekkerder is dan koud, ik
  ben dus erg blij met deze functie.


  Kooktijd en kookstanden instellen

  Tijd instellen kan trouwens voor iedere kookfase. Mocht je toevallig willen koken op
  stand 6 voor 5 minuten dan kun je dat zo regelen met de + en - toetsen. Eigenlijk is de
  bediening van de tijdsinstelling net zo makkelijk als het instellen van een kookstand. Deze
  standen zijn aangegeven met horizontale streepjes die van links naar rechts steeds
  iets breder worden. Dus links de laagste stand (1) en rechts de hoogste. Het enige wat even wennen
  is, is dat er geen cijfers bij staan en je dus feeling moet krijgen / ervaring welk streepje
  aan te klikken.


  Design, met name de knoppen

  Om heel eerlijk te zijn heb ik nog nooit iets in bezit gehad van het merk Etna. Dus behalve dat ik
  de naam ken heb ik geen ervaring met hun producten. Ik ben zeer positief verrast. Dit is nu een
  merk dat ik serieus zal overwegen bij de aanschaf van een of ander product. Het design van de
  kookplaat is strak en duidelijk. Toen ik de kookplaat uit de doos haalde dacht ik "Oei wat een
  groot ding". Maar toen ik hem had neergezet viel dat reuze mee en zag ik hoe
  duidelijk en strak de plaat is vormgegeven. Er staan 4 aparte vlakken aangegeven zodat je
  precies de juiste plaats voor een pan weet. Wellicht vind ik het meest fijne van hun design
  dat ALLE knoppen in de kookplaat zelf verwerkt zijn, dit i.t.t. mijn oude kookplaat. Dus
  over vijf jaar heb ik geen vervaagde / weggepoetste/ schoongemaakte/ verdwijnende knoppen.


  Gebruikershandleiding

  Uiteindelijk heb ik toch maar eens de gebruikershandleiding open geslagen. Tot mijn verbazing
  staan er nuttige tips in. Zo wordt bijvoorbeeld het rookpunt van verschillende oliesoorten
  uitgelegd. Ook welke standen bv. het beste zijn voor de grootte van de porties of het stoven
  van vlees. Ook mogelijke probleemoplossingen (die ik niet ben tegengekomen) en uiteraard
  een uitgebreide beschrijving van alle mogelijkheden/ knoppen.


  Schoonmaken

  Een stukje keukenrol voldoet prima om de kookplaat schoon te maken. Dit wel
  direct na het koken. Als je even wacht met schoonmaken dan kan dit met een beetje afwasmiddel,
  maar ik prefereer cerafix speciaal voor inductie, waarmee je de resten zo weggeveegd en je
  weer een blinkende kookplaat hebt.

 • Opperheks op 26 augustus 2020

  De KIV264RVS Inductiekookplaat sluit je aan op de stroom en je kan al gelijk beginnen met koken. De plaat heeft door de RVS onderkant en zwarte plaat een luxe uitstraling en ziet er strak uit. Er zijn 4 zones om op te koken en per zone kan je de temperatuur aanpassen via een slider. De slider is erg gevoelig, dus met kinderen en huisdieren betekent het opletten; de tiptoets hoeft maar aangeraakt worden en de kookplat beging al te werken. Gelukkig is er wel een kinderslot op. Er zit geen kap overheen en dit is een minpuntje, omdat de kookplaat niet gelijk is afgekoeld. Dankzij de rubber hoeken gaat de kookplaat niet schuiven op een gladde ondergrond.
  Qua schoonmaken werkt het heel prettig: een sopje met een zachte doek, vervolgens met een theedoek nadrogen.
  De zones staan duidelijk op de plaat, waarbij 2 pannen met een doorsnede van 16 cm en 2 pannen van 18 cm erop kunnen. Bij het gebruik van meerdere grote pannen wordt het wat krap, dus het is goed opletten waar je welke pan neerzet.
  De zones geven ook aan of een pan geschikt is, waardoor vergissingen zijn uitgesloten. Het eten kookt snel en doorkoken is op stand 2 of 3.
  Andere voordelen van de kookplaat zijn: de timer, de pauzefunctie (na gebruik gaat deze verder waar die gebleven is), de boost functie om iets vlug te koken of met hoge warmte te bakken, de 10 standen waaruit je kunt kiezen, maakt weinig geluid.

 • Lies op 25 augustus 2020

  Heb dit apparaat nu een paar dagen in bezit, en voor 2- en 3-pans maaltijden gebruikt, en heb tot nu toe nog geen minpunten kunnen ontdekken.
  Over de duurzaamheid kan ik nog geen uitspraak doen.

 • Steven op 22 augustus 2020

  Design

  Het strakke design van deze Etna- kookplaat valt direct positief op. De zwarte plaat en de strakke roestvrijstalen rand eronder geeft het apparaat een strakke en luxe uitstraling. Het apparaat heeft vier zones (twee met doorsnee 16 cm en twee met doorsnee 18 cm). Het bedieningspaneel zit onderaan in het midden. Door de rubberen hoeken aan de onderkant, verschuift het apparaat niet.

  Installatie

  De installatie is nog makkelijker dan het apparaat uit de verpakking halen, het is simpel: steek de stekker in het stopcontact en het apparaat is klaar voor gebruik. Erg handig.

  Functies

  Het apparaat is aan- en uit te zetten door middel van de ‘power-knop’, de streepjes en cijfers naast de aanraaktoetsen lichten vervolgens rood op. De vier apart te bedienen zones met negen standen worden met een zogenaamde sliderbediening ingesteld (de stand wordt aangegeven met een cijfer naast de aanraaktoets) Dat is wel even wennen en soms zoeken naar de gewenste stand. Vaak springt de stand van bijvoorbeeld 6 naar 4, terwijl je eigenlijk stand 5 wilt gebruiken. Erg handig is de pauzefunctie. Na een druk op deze knop pauzeert het apparaat. Zodra je weer verder wilt, druk je de knop weer in en gaat het apparaat verder op de ingestelde standen. Ook de timer is een praktische functie bij deze kookplaat. Met de + knop stel je de tijd per 10 minuten in, met de – knop haal je er losse minuten af om op de gewenste in te stellen tijd uit te komen. Als de tijd voorbij is gaat er een alarm af waarna de zone uit gaat. Helaas stopt het alarm niet vanzelf, dus je zult nog wel even terug naar de keuken moeten lopen. De warmhoudfunctie is handig om een gerecht warm te houden, ook deze is, net als de timer, per zone in te stellen. Met de boost geef je extra kracht. Handig om een vloeistof snel aan de kook te brengen of om iets op hoge temperatuur aan te bakken. De boost werkt echter alleen als je maar één zone in gebruik hebt.


  Gebruik

  De aanraaktoetsen zijn erg gevoelig maar naarmate je het apparaat langer gebruikt, wen je daar snel aan. Bij meerdere grote pannen op de kookplaat kom je een beetje klem te zitten met de ruimte en dan vooral bij het bedieningspaneel. Als een pan daar vlakbij staat (of er net overheen gaat) bedient het apparaat zichzelf en dat is niet echt wenselijk. Mocht je vier (of meerdere) gerechten / pannen hebben, dan is een goede planning een vereiste. Als alle zones namelijk tegelijk in gebruik zijn, dan is de hoogste stand 7 en heb je dus net wat meer tijd nodig. Dit heeft uiteraard te maken met het maximale vermogen en dat de kookplaat – in tegenstelling tot de meeste ingebouwde kookplaten- niet verdeeld is over meerdere groepen. Dit is dus een ingebouwde beveiliging tegen overstroom. Als alles uiteindelijk goed aan de kook is, dan kan het rustig doorkoken op stand 2 of 3.
  De zones werken optimaal als er een passend formaat pan op staat (pannen met een doorsnee van 16 en 18 cm zijn dus het meest geschikt). Bij een te kleine doorsnee, zoals bij een espressokoker, ‘ziet’ het apparaat niet dat er iets op staat. De kookplaat krijgt een grotere pan, zoals een grote soeppan van 24 cm doorsnee en 6 liter inhoud, echter wel prima aan de kook (ook al geeft de zone er boven aan dat deze ook warm wordt). Wil je tegelijkertijd meerdere koekenpannen op de plaat hebben, bijvoorbeeld bij het bakken van pannenkoeken, kijk dan goed naar het formaat pannen. Met twee grote koekenpannen en een klein pannetje, staat de plaat eigenlijk al vol. Met vier kleinere / beter passende koekenpannen kun je sneller meer pannenkoeken bakken.

  Schoonmaak

  De inductiekookplaat is prima schoon te krijgen met een doekje en schoonmaakmiddel voor inductieplaten. Na het schoonmaken er nog even met een droge theedoek overheen en het apparaat is streeploos schoon.

  Conclusie

  Met de Etna plug en cook inductiekookplaat kun je prima een goede maaltijd bereiden. Een prima alternatief als je geen aanpassing in je eigen meterkast wilt en toch op inductie wilt koken.

 • S. van Ommen op 20 augustus 2020

  Het is een super strak product met een hoogwaardige en tijdloze uitstraling.
  Snel aansluiten en gebruik van de toetsen werkt simpel. Deze Etna doet precies wat je vraagt van een hoogwaardig apparaat: snel en veilig verwarmen van eten. Echt heel content mee!

KIV264RVS