SCHOUWKAP (90 CM)

RVS
€ 559,-
Koop nu
/ 6,9 (22)
in samenwerking met Etna reviews
EU-productdatablad

De ETNA AB690RVS is een stijlvolle afzuigkap uitgevoerd in RVS die je keuken compleet maakt. Het blokmodel met slimline design zorgt ervoor dat de afzuigkap niet te nadrukkelijk aanwezig is in de keuken. De LED spots geven een warm wit licht wat een gezellige sfeer geeft en zorgen ervoor dat je goed kan zien wat je aan het bereiden bent.

Gebruiksgemak
Om het bedieningsgemak verder te vergroten is de afzuigkap voorzien van een elektronische bediening met verlichte bedieningsknoppen. Om de afzuiging helemaal op jouw kookwensen aan te passen kun je kiezen uit 3 snelheden en zelfs een intensiefstand als er wat extra power nodig is. In de intensiefstand heeft de afzuigkap een capaciteit van 620 m3/h waarmee zelfs grotere keukens weer fris ruiken. Met energielabel A doet ie dit ook nog eens op een energiezuinige manier!

Geschikt voor afvoer naar buiten en recirculatie
De afzuigkap is geschikt voor zowel een afvoer naar buiten als voor recirculatie. In recirculatie worden de kookdampen gefilterd met een koolstoffilter en vervolgens wordt de schone lucht weer de keuken in geblazen. Bij recirculatie kan er ook gekozen worden voor een plasmafilter (HF4001)

Specificaties

 • max. afzuigcapaciteit 620 m³/h
 • geluidsniveau 68 dB(A)
 • 4 afzuigstanden inclusief intensiefstand
Registreer je hier binnen 5 minuten
5 jaar garantie op al je ETNA-apparatuur
Vind een dealer in de buurt

Afmetingen

AB690RVS | SCHOUWKAP (90 CM) | Etna

 • Slimline design met hoogte van 45 mm
 • geschikt voor afvoer naar buiten en recirculatie
 • afvoer aan bovenzijde
 • 3 aluminium cassettefilters
 • 1 thermisch beveiligde motor
 • 4 afzuigstanden inclusief intensiefstand
 • elektronische bediening
 • verlichte bedieningsknoppen

 • energielabel A
 • afvoer mantel (bxd) 322 x 282 mm
 • diameter afvoer 150 mm
 • aansluitwaarde 213 W
 • verlichting (LED spots) 2 x 1,5 W (2700K)
 • afzuigcapaciteit (max.) 620 m³/h
 • geluidsniveau (max.) 68 dB(A)

 • met behulp van koolstoffilter (set van 2 stuks) HF2004 geschikt voor recirculatie (apart bijbestellen)

Klanten Reviews

/ 6,9 Gemiddelde beoordeling (22 totaal)
Gebruiksgemak
Degelijkheid
Duurzaamheid
Schrijf een review
 • a**1@g**l.com op 21 juli 2021

  Maakt bijzonder veel lawaai. Ik gebruik hem uitsluitend op stand 1.
  De schacht is erg dun.

 • Mike op 29 juni 2021

  Qua vormgeving en bouwkwaliteit een prima product. Echter is er vrijwel geen verschil tussen de verschillende standen, in ieder geval niet merkbaar.. Daarnaast maakt hij een lawaai waar je U tegen zegt. Ik heb werkelijk nog nooit een afzuigkap gebruikt die zoveel herrie maakt als deze.

  Daarnaast is de afzuigkap na enkele maanden vet gaan lekken uit de motor en hebben alle oplossingen van de Etna website niets geholpen. Nu heb ik contact opgenomen met de klantenservice via de live chat (op aanraden van de keuken zaak waar we hem hebben aangeschaft) echter lijkt er niemand aanwezig om daarop te reageren..

  Alles klopt qua installatie: er zit maar 1 bocht in, de meegeleverde afvoer hebben we gebruikt en de afstand van de kap naar buiten is maar net 2m.. Dat is dus ver onder het aanbevolen maximum van 5m (met inachtneming van de regel "1 bocht = 1 meter")

  om eerlijk te zijn had ik achteraf liever een duurder exemplaar gekozen waarbij vooral het geluidsniveau acceptabel was geweest.. Met daarnaast natuurlijk nog het feit dat hij, ondanks dat we hem regelmatig schoonmaken, vet begint te lekken en dat het onmogelijk lijkt om dat nog te stoppen..

  Inruilen voor een alternatief lijkt op dit moment de beste optie.. Echter Ben je dan in nog geen jaar alweer 400-500 euro verder want voor een gebruikte afzuigkap krijg je ook niks meer....

  hopelijk kan Etna iets voor ons betekenen..

 • Kirsten op 03 juni 2021

  Mooi strak design (mat zwart), stevig/degelijk apparaat, gemakkelijk in gebruik, sterke zuigkracht en heldere verlichting. De extra power functie is een uitkomst.

  Aanrader!

 • Harrie Boelens op 20 april 2021

  Er zijn 4 standen op deze afzuigkap, 1,2,3 en B (Boost) Stand 1 maakt 81 dB geluid, stand B maakt 88 dB geluid. Het geluidsniveau vinden wij te hard en zouden wij achterf niet gekozen hebben.
  Geluiden vanaf 80 decibel kunnen schadelijk zijn.

  De afzuiger zuigt wel goed af, hier valt niets op aan te merken. Wel druppelt er bij geen gebruik wel eens een waterdruppel uit de afzuigkap en valt dan op de kookplaat.

 • Susanne op 09 april 2021

  Wij zijn twee weken enorm blij geweest met deze afzuigkap. Na de eerste reparatie hadden we weer vetrouwen. Na de tweede reparatie ( compleet nieuwe motor) zou het toch goed moeten blijven gaan. Een brede kap boven een vijf pits kooktoestel met een behoorlijke capaciteit zou het werk aan moeten kunnen.
  Helaas met vijf pannen op het vuur lijkt de motor in disbalans en geeft hij heel veel herrie. En 3e reparatie werd aangemeld. Op 9 maart ingeboekt. Echter blijkt het onderdeel niet leverbaar en zitten we afgelopen maanden meer zonder afzuiging dan met. Ik hoop dat dit echt heel snel wordt opgelost, maar vooralsnog geen bevredigend antwoord

 • Ps op 29 maart 2021

  Ziet er super strak uit en werkt heel goed. Krachtige motor, maar maakt veel lawaai. Op de hoogste stand heb ik meer dan 80db gemeten. Ik heb nog geen alternatief gevonden, maar als ik die vind ruil ik het apparaat misschien wel om.

  Het was even een werk om te installeren, maar dat ging prima met de handleiding.

 • Loes op 28 maart 2021

  Mooie afgewerkte afzuigkap met een grote capaciteit, werkt prima, turbostand schakelt automatisch terug.
  Een aanrader.

 • Rolee op 18 maart 2021

  Prachtige schouwkap in mooi zwart Slimline design. Heel mooi apparaat met eenvoudige bediening en mooi sfeerlicht onder de kap, welk goed licht geeft op het fornuis. Hij heeft 3 verschillende snelheden en een stand voor extra power. De installatie is niet al te moeilijk, bestudeer de tekening goed, er zijn 2 mogelijkheden; afvoer direct naar buiten of recirculatie. Het verschil in montage wordt op de tekening aangegeven. De flexibele afvoerbuis werdt meegeleverd en een verloopstuk van 150mm naar 120mm afvoerbuis. De 2 bijgeleverde tiewraps voor het monteren van de flexible afvoerbuis heb ik vervangen door slangenklemmen (150mm) dat zit beter. Bij recirculatie: Vergeet niet de koolstoffilters mee te bestellen!! ( HF2004 ). Er kan ook een plasmafilter worden geïnstalleerd (HF4001) maar deze is erg kostbaar +/- 400 euro, maar gaat wel 10 tot 15 jaar mee, dus omgerekend op jaarbasis ben je wel goedkoper uit in vergelijking met de koolstoffilters.

 • Wilma TW op 26 februari 2021

  Met het uiterlijke ontwerp van de afzuigkap is op zich niets mis. Mooi smal en rank, weinig toeters en bellen, helemaal wat ik zocht. Tot ik hem aanzette in mijn open keuken. Alsof er een straaljager opsteeg. Er was geen verschil in geluid tussen de verschillende standen. De lucht wordt afgevoerd naar buiten door een relatief korte en rechte buis van het goede formaat, en daar waaien mijn planten gewoon heen en weer. Het probleem zit dus niet in het afvoerkanaal. De motor is gewoon bizar lawaaiig. Zelfs zo erg dat ik een ander model afzuigkap van Etna heb gekocht, de schacht van de AB690RVS heb hergebruikt en de rest van de afzuigkap op Marktplaats heb gezet. Ik heb zelfs een app met een geluidsmeter op mijn telefoon geïnstalleerd en die geeft bij stand 1 ruim 80 db aan. Dit is niet goed en ik raad deze ook aan niemand aan,

 • Richard op 22 februari 2021

  Mooie kap met grote capaciteit, perfect voor een grote keuken. Meegeleverd worden de hulpstukken voor koolstoffilter en montagemateriaal..TOP

 • GD op 27 januari 2021

  We hebben sinds een dikke maand een nieuwe keuken met alleen maar Etna producten, zoals ook de afzuigkap. Gelijk al in het begin geen verschil de drie standen, heel erg veel lawaai en afzuig effectiviteit is een zeer zware onvoldoende. We hebben zo 1 spijt van deze aankoop. We zijn momenteel in contact met het hoofdkantoor van Voortman keukens. We hebben circulatie met filters, maar de geur blijft grotendeels hangen.

 • Sandra op 17 januari 2021

  In 2 maanden tijd al 2 maal de led lampen kapot
  Afzuigkap zuigt voldoende af ,mooi design
  Al een de verlichting gaat dus snel kapot

 • KikiKate op 08 januari 2021

  Design is mooi. Ik heb gekozen voor de mat zwarte versie. Op zich werkt ie prima. Vet filters zijn gemakkelijk te reinigen en makkelijk te verwijderen. Ik vind het wel een grote nadeel dat je telkens nieuwe filters moet kopen en dat ze behoorlijk prijzig zijn. Wij huren een huis dus geen andere optie dan recirculatie waardoor je dus de koolstoffilters moet kopen. Word geadviseerd om deze iedere 3 maanden te vervangen. Als ik dit eerder had geweten had ik deze afzuigkap om deze reden niet gekocht. De kap is ook vrij luid ook op de laagste stand.

 • RiRa op 01 december 2020

  werkt hel goed, beveel ik zeker aan. Heel tevreden over en heel mooi in het zwart. Ook mooie verlichting tijdens het koken.

 • Kerkdijk op 06 november 2020

  Deze afzuigkap voldoet exact aan onze verwachtingen; functioneert goed, maakt geen herrie en heeft een strak design!

 • Kikikate op 20 september 2020

  Na een lange tijd zoeken naar een afzuigkap die ook redelijk betaalbaar is en mat zwart. Dat was nog niet gemakkelijk. Ik kwam uiteindelijk bij etna uit en heb deze bij coolblue besteld. Ophangen ging vrij vlot en de afzuigkap ziet er heel mooi uit. Als je de recirculatie gebruikt bestel dan wel de koolstoffilters erbij deze zitten er niet bij! Prijs kwaliteit is dik in orde. We hebben de pech dat we een grote open keuken hebben en helaas geen gaten in de muur mogen boren dus verplicht zijn om de recirculatie moeten te gebruiken waardoor ie dus wat minder krachtig zal zijn.

 • Martijn Visser op 11 september 2020

  Mooi, strak model die niet misstaat in de keuken. met name de zwarte uitvoering geeft een mooie touch.
  Zuigkracht is prima, misschien iets lawaaierig maar is kwestie van wennen.
  3 filters die in de afwasmachine kan. Voelt een beetje platic en goedkoop aan maar ach, zie je niets van terug.
  Makkelijke bediening, weinig poespas. Doet wat ie moet doen.

 • G op 07 september 2020

  Mooie kap en goede afzuiging. Echter zijn de onderlinge verschillen tussen 1, 2 en 3 erg weinig. Zelfs op stand 1 is het veel te veel lawaai.

 • oesd op 31 augustus 2020

  Krachtige afzuiging en daarbij groot maar niet overheersend aanwezig door mooie design. De toetsen lichten op bij gebruik, want handig is. De verlichting is supersterk en warm, daardoor gebruik ik deze ook als avondverlichting in de open keuken.

 • Knook op 18 augustus 2020

  Op zoek naar een betaalbare krachtige afzuigkap vond ik de Etna AB690ZT. Kap zonder toeters en bellen die doet wat hij moet doen. De verlichting geeft mooi licht op de kookplaat. De niet te grote vetfilters passen goed in de vaatwasser. En ja hij is niet de stilste maar zuigt wel goed alle kookdampen en luchtjes weg en daar hebben wij hem voor. Jammer alleen dat er niet voldoende nagedacht is over het bevestigen van de mantel om de afzuigslang. De kap was zo gemonteerd maar die koof! Als die eenmaal goed zit, hebben wij een stoere aanvulling in onze keuken.

 • Lisa Mink op 03 maart 2020

  Mooi product en fancy uitstraling! Alleen de zoektocht naar de juiste koolstoffilters was een ramp... uiteindelijk wel gevonden door met Etna zelf te bellen. Vóór de zoekende onder ons HF2004 is de code van de filters.

  Verder erg tevreden met de afzuigkap!

 • José op 04 februari 2020

  een mooie afzuigkap in het matzwart. Goed breed en strak vormgegeven. Doet wat hij moet doen; we hebben ook geen beslagen ramen meer tijdens het koken.

AB690RVS