Blogs & nieuws over keukens en koken: haal nóg meer uit jouw ETNA keukenapparatuur!

ETNA inspireert, verrast en verwondert! Elke dag proberen we bij ETNA het leven een stukje makkelijker en ook leuker te maken. Daarom houden wij je graag op de hoogte van al het nieuws in de keukenwereld én rondom het merk zelf. Hieronder lees je onze laatste vijf blogs. Veel leesplezier!

ETNA Kooknieuws – Plug, Cook & Dine inductiekookplaten

Ons land heeft een uniek elektriciteitsnetwerk in Europa, daarom ontwikkelt ETNA haar inductiekookplaten specifiek voor de Nederlandse markt. Uit onderzoek van ETNA en DVJ Insights blijkt dat de technische aansluiting een drempel kan zijn bij de aanschaf van een inductiekookplaat. Naast een gemakkelijke online keuzehulp heeft ETNA daarom ook een andere eenvoudige oplossing: design inductiekookplaten die je gewoon op het stopcontact aansluit. Het Nederlandse keukenmerk heeft zowel een vrijstaand- als een inbouwmodel. Plug, Cook & Dine!

Lees hier het hele bericht

Chef-koks zijn al om, hoe denkt de Nederlandse thuiskok over inductie?

Herman den Blijker gaat vol gas op inductie, Jonnie de Boer en Julius Jaspers zijn helemaal om en sterrenkok Alain Ducasse weet niet meer beter in zijn Parijse cuisine : steeds meer chef-koks verkiezen inductie boven gas in hun keuken. Het is sneller, makkelijker schoon te maken en bovendien veiliger. Keukenmerk ETNA onderzocht hoe de Nederlandse thuiskok hierover denkt.

Lees hier het hele bericht

Gas of elektrisch? Hoe Nederlanders het liefste koken

Op dit moment zet 56% van de Nederlanders de pannen (bijna) iedere avond op het vuur, een derde kookt op inductie en een kleinere groep heeft een keramische kookplaat (15%). Bijna de helft van de Nederlanders verwacht dat we binnen zes jaar niet meer op gas koken als gevolg van de energietransitie. Een derde vindt dat wel onhandig maar gelukkig denkt 72% wel dat er goede alternatieven zijn. Dit blijkt uit onderzoek dat ETNA uitvoerde om erachter te komen hoe Nederlanders het liefste koken.

Lees hier het hele bericht

Van gas naar inductie met ETNA

Koken op een inductie kookplaat heeft veel voordelen en wordt daarom steeds populairder bij consumenten. Een inductie kookplaat is velliger, efficiënter en sneller dan een gaskookplaat. Er zijn echter veel verschillende soorten en maten inductie kookplaten verkrijgbaar en dat kan een keuze maken voor de consument bemoeilijken. Daarom heeft ETNA een keuzegids ontwikkeld die je als dealer aan kan bieden aan consumenten en hen zo kan helpen bij het maken van de juiste keuze.

Lees hier het hele bericht