Gratis AirFry bakmand na registratie van jouw matzwarte ETNA oven

Koken op inductie is hot! Een inductiekookplaat is een goed alternatief wanneer je wilt overstappen van gas naar inductie. Gelukkig is het assortiment aan inductiekookplaten enorm groot. Voordat je een goede keuze kan maken is het fijn om een overzicht te hebben van alle voordelen van koken op inductie. Wij hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet.

De voordelen van koken op inductie

Bewust omgaan met je energieverbruik wordt steeds belangrijker. Eén van de grootste voordelen van koken op inductie heeft ook hiermee te maken. Een inductiekookplaat is namelijk een stuk zuiniger, omdat het alleen de inhoud van de pan opwarmt en niet het gehele kookoppervlak.

Inductie heeft nog meer voordelen. Zo is de werking van inductie snel. Water kook je op een inductiekookplaat tot wel twee keer zo snel als op gas en je kan de temperatuur van de kookzones eenvoudig aanpassen. Ook is het koken op inductie een stuk veiliger. De kookplaat werkt alleen als er een pan op een kookzone staat. Haal je de pan van het spreekwoordelijke vuur, dan schakelt de kookzone op de inductiekookplaat zichzelf automatisch uit. Ook koelt een inductiekookplaat snel af, in vergelijking tot andere kookplaten. En niet te vergeten: het schoonmaken van een inductiekookplaat is gemakkelijker.

Ten opzichte van koken op gas is inductie ook een stuk veiliger. Er komt namelijk geen gas meer aan te pas. Hierdoor komen er geen verbrandingsgassen meer vrij en is de lucht in huis schoner. Ook verdwijnt het risico dat je het gas per ongeluk aan laat staan bij het koken op inductie.

pannen op inductie

Heeft koken op inductie ook nadelen?

Koken op inductie is een stuk veiliger, maar er je moet ook rekening houden met een aantal nadelen. Geen zorgen, deze nadelen zijn gemakkelijk om te zetten in voordelen. Zo is niet elke pan geschikt voor een inductiekookplaat. Heb je bijvoorbeeld eerst met een pan op gas gekookt, dan is het belangrijk om je pannen te controleren. Pannen kunnen door het koken op gas zijn beschadigd of zijn kromgetrokken door de warmte van de vlam. Benieuwd naar welke pannen wél geschikt zijn? Lees het hier.

Een ander nadeel waar je rekening mee moet houden is de aansluiting van je nieuwe inductiekookplaat. Een inductiekookplaat betekent immers ook koken op elektriciteit. Hoe meer ‘kookkracht’ je wilt hebben, hoe meer stroom je nodig hebt. Inductiekookplaten van ETNA zijn er met een 1, 2 of 3 fase aansluiting. In deze blog leggen we het verschil graag aan je uit.

Welke inductiekookplaat past bij jou?

Op zoek naar een nieuwe inductiekookplaat? ETNA heeft een handige Inductie Keuzegids die jou helpt met het vinden van een inductiekookplaat die aansluit op jouw wensen en mogelijkheden. Bekijk ‘m hier!

Bekijk de Inductie Keuzegids
ETNA & cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden (bijvoorbeeld het afstemmen van advertenties). Door op ‘Zelf instellen’ te klikken, kun je meer lezen over onze cookies en je voorkeuren aanpassen. Door op ‘Accepteren en doorgaan’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookieverklaring.

ETNA en Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina’s worden weergegeven. Zie ook onze cookieverklaring.