De voordelen van koken op inductie
Bewust omgaan met je energieverbruik wordt steeds belangrijker. Eén van de grootste voordelen van koken op inductie heeft ook hiermee te maken. Een inductiekookplaat is namelijk een stuk zuiniger, omdat het alleen de inhoud van de pan opwarmt en niet het gehele kookoppervlak.
Inductie heeft nog meer voordelen. Zo is de werking van inductie snel. Water kook je op een inductiekookplaat tot wel twee keer zo snel als op gas en je kan de temperatuur van de kookzones eenvoudig aanpassen. Ook is het koken op inductie een stuk veiliger. De kookplaat werkt alleen als er een pan op een kookzone staat. Haal je de pan van het spreekwoordelijke vuur, dan schakelt de kookzone op de inductiekookplaat zichzelf automatisch uit. Ook koelt een inductiekookplaat snel af, in vergelijking tot andere kookplaten. En niet te vergeten: het schoonmaken van een inductiekookplaat is gemakkelijker.
Ten opzichte van koken op gas is inductie ook een stuk veiliger. Er komt namelijk geen gas meer aan te pas. Hierdoor komen er geen verbrandingsgassen meer vrij en is de lucht in huis schoner. Ook verdwijnt het risico dat je het gas per ongeluk aan laat staan bij het koken op inductie.